De lege plek waar tot voor kort de Berghut stond.
Volledig scherm
De lege plek waar tot voor kort de Berghut stond. © AD

‘Seksboshut’ in Amersfoort weg: komst tiny houses nog niet zeker

De Berghut in het Amersfoortse Bergkwartier is gesloopt. Het onderzoek naar de mogelijkheden voor vijf tiny houses op deze plek is nog niet afgerond.

Het houten chalet in een bosgebiedje aan de Curaçaolaan 49 stond sinds begin dit jaar leeg en werd anti-kraak bewoond. De Berghut werd door de stichting Emancipatie Mens en Maatschappij gebruikt voor onder meer seksfeesten. Het gebouwtje is onlangs gesloopt.

De gemeente Amersfoort is al enige tijd bezig met een onderzoek naar de mogelijkheid voor het bouwen van enkele tiny houses op de open plek in het bos die nu is ontstaan. Dit zijn kleine, maar wel complete en liefst zelfvoorzienende woninkjes in een natuurlijk omgeving.

Alternatief

Volgens een woordvoerder van de gemeente Amersfoort staat nog niet vast dat de kleine huisjes hier ook daadwerkelijk kunnen verrijzen. ,,Het onderzoek daarnaar is nog niet afgerond.’’

De belangstelling voor het wonen in deze alternatieve huisjes is groot, vanwege de duurzame en groene manier van leven en de betrekkelijk lage woonlasten. Het is nog niet bekend of de eventuele nieuwe bewoners huur of pacht gaan betalen of dat de woningen te koop komen. Amersfoort liet eerder al weten het onderzoek dit najaar af te kunnen ronden.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!