Volledig scherm
Bert Dekker © KPOA

Sint-Jorispenning voor Bert Dekker vanwege inzet in onderwijs

Op de dag dat hij afscheid nam als lid van het College van Bestuur van de stichting Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort, heeft Bert Dekker de Sint-Jorispenning ontvangen. Dekker kreeg de gemeentelijke onderscheiding voor zijn grote inzet voor het onderwijs in Amersfoort.

Met zijn afscheid van het KPOA, maakte Dekker een einde aan een veertigjarige loopbaan in het onderwijs. Naast zijn onderwijsfuncties bij KPOA was hij ook betrokken bij de oprichting van de Amersfoortse Bredescholen Combinatie. Daarnaast stond hij aan de basis van het Nieuw Interzuilair Samenwerkingsverband (NIS Weer Samen naar School) en later bij het ontstaan van regionaal Samenwerkingsverband De Eem, zo laat de gemeente weten.

Dekker ontving de penning uit handen van locoburgemeester Koşer Kaya. ,,Bert Dekker toonde grote inzet in het onderwijs de afgelopen 40 jaar in tal van functies en nevenfuncties”, legt Kaya uit. ,,Zijn drijfveer daarin was altijd dat ieder kind recht heeft op het best mogelijke onderwijs aansluitend bij de individuele talenten. Zo leverde hij een belangrijke bijdrage aan het onderwijs- en integrale jeugdbeleid voor alle kinderen van de regio Amersfoort.”