De bijl en het mes op de foto zijn niet de wapens die Hendrik C. uit Soest bij zich zou hebben gedragen bij het beslechten van een ruzie in Hilversum.
Volledig scherm
PREMIUM
De bijl en het mes op de foto zijn niet de wapens die Hendrik C. uit Soest bij zich zou hebben gedragen bij het beslechten van een ruzie in Hilversum. © Politie

Soester (60) bekende dag na operatie vijand te hebben willen doden: ‘Toen was ik onder invloed van narcose’

Is het verstandig een verdachte van een geweldincident, die zelf gewond op de operatietafel belandt op de ochtend na de ingreep, aan een kruisverhoor te onderwerpen? De Utrechtse strafpleiter Willem Jan Ausma vindt van niet. Zijn cliënt, de 60 jarige Hendrik C. uit Soest, zou onder invloed van de nog na-ijlende narcose dingen hebben gezegd die niet klopten. 

 1. Bolsius (62) nog niet uitgeblust en zegt met overtuiging: ‘Ik wil burgemeester van Amersfoort blijven’
  PREMIUM

  Bolsius (62) nog niet uitgeblust en zegt met overtui­ging: ‘Ik wil burgemees­ter van Amersfoort blijven’

  Hij is naar eigen zeggen nog lang niet uitgeblust, mentaal en fysiek sterk genoeg én ook zijn gezin staat achter dit besluit. Lucas Bolsius gaat met volle overtuiging op voor zijn derde termijn en heeft aangegeven de stad te willen blijven besturen. ,,Mijn zoon zei: ‘hartstikke goed dat je dit wilt blijven doen, pap’. Dat was voor mij andermaal een bevestiging.”
 2. Waarom maakt burgemeester Bolsius excuses voor seances, terwijl hij daar niks van wist?
  PREMIUM
  VRAAG BIJ HET NIEUWS

  Waarom maakt burgemees­ter Bolsius excuses voor seances, terwijl hij daar niks van wist?

  Begraafplaats Rusthof raakte eind vorige week in opspraak. De directeur stond leden van een spiritueel genootschap toe na sluitingstijd op het kerkhof te zoeken naar ‘spirtuele energieën’ van overledenen. De burgemeester trok het boetekleed aan en bood zijn excuses aan. Loco-burgemeester Willem-Jan Stegeman deed het dinsdagavond namens Bolsius nog eens dunnetjes over. Maar waarom eigenlijk?