Volledig scherm
Oorlogsveteraan Adriaan van Breukelen (93) gestrand op station Baarn, gelukkig regelde de NS een taxi naar Roermond. © Caspar Huurdeman

Soester oorlogsveteraan (93) strandt onderweg naar herdenking in Roermond, NS regelt een taxi

Een flinke tegenslag voor de Soester oorlogsveteraan Adriaan van Breukelen (93). Hij was vandaag met zijn dochter en schoonzoon onderweg naar de jaarlijkse herdenking bij het Nationaal Indië-monument in Roermond, toen treinproblemen roet in het eten gooide. Gelukkig was daar de NS die een taxi voor hen regelde.

Fotograaf Caspar Huurdeman trof Van Breukelen met dochter Fanny en schoonzoon Peter op station Baarn, waar het stel gestrand was. Tussen Amersfoort en Hilversum reden geen treinen vanwege (geplande) werkzaamheden, en tussen Baarn en Utrecht was er sprake van een wisselstoring.

,,Er werd contact gezocht met de NS, die prompt een taxi regelde voor het drietal”, vertelt fotograaf Huurdeman. Zo kwam oorlogsveteraan Adriaan van Breukelen toch op tijd aan in Roermond voor de herdenking.

  1. Dit zijn de Lange Duinen in Soest!

    Dit zijn de Lange Duinen in Soest!

    De Lange Duinen in Soest, met op de achtergrond Soest, vanaf een hoogte van bijna 400 meter, vormen een unieke plek voor thermiek. De opstijgende lucht is ideaal voor zweefvliegtuigen. De Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen hield zaterdag haar jaarlijkse open dag op haar terrein op Park Vliegbasis Soesterberg. Honderd genodigden, onder wie een verslaggever van deze krant, mochten een korte zweefvlucht maken met een van de piloten van de vereniging. Ook kinderen vanaf 13 jaar mogen in principe al meevliegen. Lid worden en zweefvliegen kan al vanaf 14 jaar.