Boeren bereiden zich voor op een boerenprotest tijdens het internationale wielerevenement La Vuelta, langs het parkoers tussen Woudenberg en Scherpenzeel.
Volledig scherm
Boeren bereiden zich voor op een boerenprotest tijdens het internationale wielerevenement La Vuelta, langs het parkoers tussen Woudenberg en Scherpenzeel. © Teus van der Wild

‘SOS Dutch Farmers’: boze boeren bereiden protest voor langs route La Vuelta

UPDATEMet hooibalen, poppen en spandoeken bereiden boze boeren zich voor op een boerenprotest tijdens het internationale wielerevenement La Vuelta. Bij de tweede etappe zaterdag demonstreren boeren onder andere langs het parkoers tussen Woudenberg en Scherpenzeel. ,,Het wordt een spannende dag voor ons.”

  1. Topwielrenners scheuren door de regio Amersfoort voor La Vuelta: dit moet je erover weten
    PREMIUM
    vuelta holanda

    Topwielren­ners scheuren door de regio Amersfoort voor La Vuelta: dit moet je erover weten

    Nog maar een paar dagen en dan rijden de wielrenners van de Spaanse wielerronde La Vuelta Holanda door de regio. De 175,1 kilometer lange tweede etappe start zaterdag in Den Bosch en eindigt in Utrecht. Onderweg komen de wielrenners onder meer door Woudenberg, Amersfoort en Soesterberg. Wat kun je als inwoner of bezoeker verwachten van de Ronde van Spanje? Vier vragen én antwoorden.