x
Volledig scherm
x © Keistadnieuws

SP wil dat college ingrijpt om bewoners De Eemgaarde weer verwarming te geven

De SP wil dat het gemeentebestuur van Amersfoort ingrijpt om te zorgen dat de bewoners van seniorencomplex De Eemgaarde weer verwarming krijgen. 

De oudere bewoners van het 240 appartementen tellende gebouw aan de Dorresteinseweg zitten al sinds 26 augustus zonder werkende cv, doordat werkzaamheden aan de cv-installatie zijn uitgelopen. 

SP-raadsleden Marijke Jongerman en Marc Smits noemen het ‘onbestaanbaar’ dat ouderen al weken in de kou zitten en vinden dat het college ‘alle mogelijke middelen moet aangrijpen om ouderen een warm huis te geven’. Jongerman: ‘Het is van de zotte dat minstens 240 ouderen al wekenlang kou lijden omdat Woonzorg Nederland de noodzakelijke ingrepen aan de verwarmingsketels veel te lang heeft uitgesteld. Ik verwacht actie van dit college, en wel onmiddellijk.’

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. De partij wil weten welke middelen het college tot zijn beschikking heeft om deze ‘absurde situatie’ op te lossen. Ook wordt het stadsbestuur gemaand om ervoor te zorgen dat alle ouderen meteen worden voorzien van elektrische kachels.

Woonzorg Nederland, de eigenaar van het gebouw, liet gisteren aan het AD weten dat vandaag in de loop van de dag de vernieuwde cv-installatie gebruikt kan worden. Eerder stelde de organisatie al elektrische kachels beschikbaar. Bewoners van 85 appartementen hebben daar gebruik van gemaakt, aldus Woonzorg.