Volledig scherm
© Dierenambulance Putten-Barneveld

Spaanse eikelmuis belandt als verstekeling tussen olijfbomen in Kootwijkerbroek

De dierenambulance moest vanmorgen uitrukken voor een verstekeling uit Spanje die in Kootwijkerbroek verzeild was geraakt.

Jacco van Steeg van Van Steeg en Harten Staalmontage aan de Meentweg in Kootwijkerbroek had olijfbomen uit Spanje besteld, om de entree van zijn nieuwe bedrijf aan te kleden. In een holletje tussen de stam en de wortels trof hij een eikelmuis aan, schrijft Dierenambulance Putten-Barneveld op Facebook. Uitgeput van de lange reis lag het knaagdiertje zo vast te slapen dat Jacco hem gemakkelijk kon pakken en in een afvalemmer kon stoppen, tot de dierenambulance het diertje zou komen halen. 

Het bleek te gaan om een zeldzame eikelmuis, een bedreigde soort die in Nederland alleen nog in Zuid-Limburg voorkomt. De muis is overgebracht nar DierenPark Amersfoort om uit te rusten. Na een quarantaine zal de eikelmuis deelnemen aan een fokprogramma dat  moet voorkomen dat de eikelmuis uitsterft. Er leven volgens de dierenambulance minder dan honderd eikelmuizen in het wild.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Dit zijn de Lange Duinen in Soest!

    Dit zijn de Lange Duinen in Soest!

    De Lange Duinen in Soest, met op de achtergrond Soest, vanaf een hoogte van bijna 400 meter, vormen een unieke plek voor thermiek. De opstijgende lucht is ideaal voor zweefvliegtuigen. De Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen hield zaterdag haar jaarlijkse open dag op haar terrein op Park Vliegbasis Soesterberg. Honderd genodigden, onder wie een verslaggever van deze krant, mochten een korte zweefvlucht maken met een van de piloten van de vereniging. Ook kinderen vanaf 13 jaar mogen in principe al meevliegen. Lid worden en zweefvliegen kan al vanaf 14 jaar.