Volledig scherm
© RV

Speciale beklimming Onze Lieve Vrouwetoren en werkzaamheden aan de Hanzetunnel

Speciale torenbeklimming Onze Lieve Vrouwetoren

Aan de hand van de spannendste verhalen die zich op en rond de toren hebben afgespeeld, neemt Abe de Verteller kinderen (7+) en hun ouders vandaag mee naar de top van de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort. Luister om 11.00 uur hoe in de Middeleeuwen het meisje Margriet een wonderbeeldje vond en hoe er daarna vele wonderen in de stad plaatsvonden en hoe de echte held Leendert Nicasius de toren redde van de brand. Geniet vervolgens van het prachtige uitzicht! 

Werkzaamheden aan de Hanzetunnel 

De gemeente Amersfoort voert vanaf vanochtend werkzaamheden uit aan de Hanzetunnel in de Amersfoortse wijk Vathorst. Tussen 09.00 en 12.00 uur is de tunnel afgesloten voor verkeer richting Hoevelaken. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur is de tunnel afgesloten richting Amersfoort-Vathorst. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de voegovergangen en het opvullen van de scheuren. Verkeer wordt met borden omgeleid.

Tentoonstelling Amersfoort bevrijd

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Tot en met 29 mei is de nieuwe tentoonstelling ‘Amersfoort bevrijd. Vreugde & verdriet’ te zien op de derde verdieping van het Eemhuis in Amersfoort. Unieke foto’s, dagboekfragmenten en amateurfilmbeelden geven een beeld van Amersfoort tijdens de Tweede Wereldoorlog. De tentoonstelling is gratis te bezoeken en vandaag geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.