Wim van Ginkel in zijn galerietje in de vroegere garage van zijn woning aan de Muurhuizen: ,,Voorbijgangers blijven toch vaak staan om te kijken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Wim van Ginkel in zijn galerietje in de vroegere garage van zijn woning aan de Muurhuizen: ,,Voorbijgangers blijven toch vaak staan om te kijken.” © Nico Brons

Spectaculaire expositie: Wim (64) haalt kunst uit Zuid-Afrikaanse townships naar Amersfoort

De Amersfoortse kunstliefhebber Wim van Ginkel (64) importeert sinds 2019 kunst uit Zuid-Afrika en verzorgt eind van de zomer de tentoonstelling Far Beyond in de Elleboogkerk. ,,Het werk van kunstenaars, van wie er veel uit de townships komen, wordt gedreven door armoede en de sterke contrasten van Zuid-Afrika; het heeft een enorme power en puurheid.”

 1. Activisten laten banden leeglopen van terreinauto’s in Amersfoort: ‘Buitengewoon schandelijk’
  PREMIUM

  Activisten laten banden leeglopen van terreinauto’s in Amersfoort: ‘Buitenge­woon schande­lijk’

  Na het oosten van het land zijn milieuactievoerders vannacht in Amersfoort bezig geweest om banden leeg te laten lopen van grote auto’s, met name SUV’s en 4x4-auto’s. In het Bergkwartier is dat bij 21 auto’s gebeurd, bedoeld als protest tegen de milieuvervuiling door deze wagens. ‘Buitengewoon schandelijk’, zegt slachtoffer Adriaan van der Linden (77), die aangifte heeft gedaan.
 2. Vogelgriep lijkt niet meer uit Nederland te verdwijnen, hoe moet het nu verder met de pluimveesector?
  PREMIUM

  Vogelgriep lijkt niet meer uit Nederland te verdwijnen, hoe moet het nu verder met de pluimvee­sec­tor?

  Vogelgriep lijkt een blijvertje geworden. Kwam het virus eerder nog met trekvogels mee in voor- en najaar, dit jaar waart het al de hele zomer rond. Een teken dat het virus zich een weg heeft gebaand naar vogelsoorten die de hele zomer in ons land verblijven, zo concluderen de experts van de Wageningen University and Research. Hoe moet het nu verder met de pluimveesector?