Het Klokhuis in de wijk Amersfoortse wijk Randenbroek functioneert onvoldoende tot niet als ontmoetingsplek voor de wijk, constateren de onderzoekers.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Klokhuis in de wijk Amersfoortse wijk Randenbroek functioneert onvoldoende tot niet als ontmoetingsplek voor de wijk, constateren de onderzoekers. © ANP

Staat dit wijkcentrum er wel voor de wijk? Volgens onderzoek is er sprake van wanorde en gesjoemel

Financieel wanbeleid, vermoedens van onrechtmatig handelen en een buurthuis dat vrijwel niet functioneert als ontmoetingsplek voor de wijk. Dat zijn de spijkerharde conclusies van adviesbureau Inicio, dat in opdracht van de gemeente Amersfoort onderzoek deed naar de opstapelende problemen bij wijkcentrum het Klokhuis in Randenbroek.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.