Paleis Soestdijk, gezien vanuit de tuin van het paleis.
Volledig scherm
Paleis Soestdijk, gezien vanuit de tuin van het paleis. © Caspar Huurdeman

Staatssecretaris Knops: ‘Verkoop Paleis Soestdijk kan niet worden teruggedraaid’

De verkoop van Paleis Soestdijk kan niet worden teruggedraaid, omdat eigenaar MeyerBergman Erfgoed Groep (MBGE) haar plannen wijzigde. Dat laat staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops weten naar aanleiding van Kamervragen van Renske Leijten (SP). 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.