Volledig scherm
Kinderen en hun ouders tijdens een opendag vorig jaar in het asielzoekerscentrum in Amersfoort. © Saskia Berdenis van Berlekom

Stichtingen helpen Amersfoortse azc-kinderen de zomer door

Om de 148 kinderen in het asielzoekerscentrum aan de Barchman Wuytierslaan in Amersfoort de zomer door te helpen, worden er allerlei activiteiten door organisaties georganiseerd. 

Zo organiseert Stichting CineKid activiteiten met allerlei installaties over film en media, geeft het Wolkentheater theatervoorstellingen, worden er tal van activiteiten aangeboden door Stichting de Vrolijkheid en heeft de stichting Dag van het Vergeten Kind 61 kaartjes voor Dierenpark Amersfoort beschikbaar gesteld. Vanaf 23 augustus organiseert stichting Jantje Beton 15 dagen allerlei sport, dans, spel en theaterworkshops. Dat is voor kinderen van 4 tot 12 jaar. 

Enthousiast 

Volgens woordvoerder van COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers), Edward Ernst, zijn de kinderen erg blij met alle activiteiten. ,,In alle onze gezinslocaties worden verschillende activiteiten door partijen georganiseerd. Welke dat zijn verschilt per locatie, maar wij merken dat het ze helpt om de zomer door te komen. De kinderen zijn er heel enthousiast over. Het doorbreekt de dagelijkse sleur. Wij zijn hier ook partners in en juichen deze initiatieven toe.” 

In het asielzoekerscentrum in Amersfoort wonen gezinnen met kinderen die zijn uitgeprocedeerd en wachten tot zij terug worden gestuurd naar het land van herkomst. 

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!