Volledig scherm
Het bordje werd in maart onthuld. © Rodney Kersten

Straatnaambord ter ere van kleuterjuf Doortje (93) nu al verdwenen

Het officieuze straatnaambord dat in maart onthuld werd in Hoogland ter ere van voormalig kleuterjuf Doortje Brouwer is nu alweer verdwenen. Initiatiefnemer Gerard Hilhorst (60) is boos: ,,Waar gaat dit over?”

Afgelopen maart straalde Brouwer nog van oor tot oor bij de onthulling van het bord. Voormalig leerling Gerard lobbyde jarenlang voor het bord dat voor de schoolwoningen aan de Engweg stond. De naam ‘Carrousel-speelplein', herinnerde aan de kleuterschool waar Brouwer meer dan 30 jaar werkte. Het onderschrift ‘Doortje Brouwer, kleuterleidster van 1957-1990’, was een eerbetoon aan de vrouw die zelfs de helft van haar inkomen aan de school gaf. 

Volledig scherm
Alleen de paal waar het bord aan vast gemaakt was staat nog © Gerard Hilhorst

Hilhorst belde haar gisteren om te vertellen van de diefstal. ,,Ze snapte er ook niks van en was zelfs een beetje boos.” Afgelopen maandag kreeg de initiatiefnemer door dat het bord verdwenen was. In een e-mail vroeg een bekende of het straatnaambord misschien op vakantie was. Inmiddels weet Hilhorst vanuit buurtbewoners dat het bord al meer dan vijf weken verdwenen is. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie, maar schat de kans klein in dat de dader gepakt wordt aangezien er geen camerabeelden zijn. ,,De politie kan hier niks mee.”

De Hooglander is niet van plan een nieuw bord te plaatsen. ,,Alles bij elkaar kost dat 200 euro. De aardigheid is er wel vanaf", aldus Hilhorst die er met de pet niet bij kan. ,,Ik begrijp het niet. Dit is gewoon vandalisme. Wat heb je er nou aan?”

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!