Volledig scherm
Swim to fight cancer © Cees Wouda

Swim to Fight Cancer krijgt tweede editie in Amersfoort

Er komt een tweede editie van Swim to Fight Cancer in Amersfoort. Op zondag 13 september zullen honderden deelnemers weer de Eem in duiken om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. 

Vorig jaar deden 305 deelnemers mee aan de eerste editie van het zwemevenement in de Eemhaven. Ze zwommen op het traject van twee kilometer 168.416 euro bij elkaar voor het goede doel. Familie en vrienden sponsorden de zwemmers, van wie er veel een persoonlijke reden hadden om mee te doen.

In oktober maakte de organisatie bekend graag een tweede editie te willen organiseren, maar het was wachten op instemming van de gemeente. ,,Het succes van de eerste editie smaakte naar meer”, zegt  Kirsten Kockx van Swim to Fight Cancer Amersfoort. ,,Het enthousiasme en de toewijding van veel mensen was geweldig. In een tweede editie hopen we nog meer geld op te kunnen halen voor kankerbestrijding.”

Nieuw dit jaar is een ‘mini-zwem’ van 250 meter voor kinderen van 8 en 9 jaar oud. De inschrijving opent begin februari. 

  1. Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt
    PREMIUM
    interview

    Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt

    Zijn carrière als Diggy Dex is al twintig jaar ‘een diesel die altijd wel doordendert’, zegt Koen Jansen (39) zelf. Maar de laatste jaren zoeft de Amersfoorter toch echt een stuk harder door muziekland. Net bijgekomen van twaalf avonden De Vrienden van Amstel Live! kondigde de chansonrapper zijn grootste soloshow ooit aan: 26 september in Afas Live. Een gesprek over het ambacht liedjes maken, rappen versus zingen en ouderschap. ,,Vader zijn is by far het heftigste dat ik heb meegemaakt.”