The Preacher Men komen dit weekeinde in Soest in actie.
Volledig scherm
PREMIUM
The Preacher Men komen dit weekeinde in Soest in actie. © Astrid Knaap

The Preacher Men brengen de blues naar Soest: ‘Je moet je angsten in het gezicht kijken’

Met het onstuimige trio The Preacher Men is de blues terug in de jazz. Het recente album Blue ontving dit jaar de Edison Jazzism Publieksprijs en is in de vakpers hogelijk geprezen. Zaterdag spelen The Preacher Men in Cultureel Podium Artishock in Soest.

Efraïm Trujillo raakt het wezen van de blues.
Volledig scherm
Efraïm Trujillo raakt het wezen van de blues. © Ferry Knijn

Eerst een misverstandje uit de wereld: op de website van het Soester cultuurpodium staat de band aangekondigd als Efraïm Trujillo Trio. Uiteraard, de Amsterdamse Amerikaan Trujillo is de frontman van de band. Maar zonder de vonkende Hammond van Rob Mostert en de funky stuwkracht van drummer Chris Strik zijn er geen Preacher Men. Met zijn drieën zijn ze veel meer dan de som der delen.

Trujillo is wel een van de hardest working men in showbusiness. Hij speelt of speelde met de New Cool Collective Bigband, Amsterdam Funk Orchestra, The Ploctones, The Ob6ssions (huisorkest van Mijke’s Middag op Radio 6, en is veelgevraagd sessiemuzikant, onder meer voor Oleta Adams, Gregory Porter en het Metropole Orkest. Net is hij terug van een ‘gig’ met José James in Duitsland.