Theater De Lieve Vrouw.
Volledig scherm
Theater De Lieve Vrouw. © AD

Theater De Lieve Vrouw gaat weer open: in kleine groepen naar de film

Na de heropening op 1 juni kunnen er in de filmzalen van theater De Lieve Vrouw maar kleine groepjes bezoekers terecht: in de theaterzaal maximaal 30 en in de kleine, zogenoemde pleinzaal houdt het op bij 10 gasten.

De andere twee zalen kunnen, rekening houdend met de 1,5 metermaatregel, straks tussen de 15 en 22 filmliefhebbers herbergen. Hoewel er in het theater soms drie of vier films tegelijk draaien, is het zo ingericht dat bezoekers elkaar niet tegen het lijf lopen. Na afloop van de film worden zij via een extra uitgang naar buiten geleid.

De online kaartverkoop start op dinsdag 26 mei. Behalve de nieuwste films, vertoont De Lieve Vrouw ook enkele rolprenten die nog draaiden toen half maart de deuren op slot gingen.

Verliezen

Het theatercafé heeft in de tussentijd een metamorfose ondergaan. Er is daardoor voldoende ruimte om, voorafgaand aan de film, wat te bestellen aan de bar. Op 1 juni gaat ook het terras voor het theater weer open.

Maar de verliezen van de afgelopen tijd zijn niet een-twee-drie goedgemaakt, laat het theater, dat jaarlijks ruim 100.000 bezoekers trekt, weten. ,,We zijn een organisatie die voor het grootste deel op eigen inkomsten draait. Het moge duidelijk zijn dat het theater nu verre van rendabel is. Het theater knokt voor zijn voortbestaan.’’