De hoofdingang en de ontvangstbalie raakten zwaar beschadigd.
Volledig scherm
De hoofdingang en de ontvangstbalie raakten zwaar beschadigd. © AS Media

Tijdelijke ingang voor bezoekers stadhuis Nijkerk na rammen hoofdingang

De hoofdingang van het stadhuis in Nijkerk is zodanig beschadigd dat deze de komende dagen niet in gebruik is. Afgelopen vrijdag reed de bestuurder van een grote pick-uptruck het stadhuis aan de Kolkstraat binnen

Ook de ontvangstbalie raakte hierbij beschadigd. Er is daarom nu een tijdelijke ingang beschikbaar voor bezoekers, meldt de gemeente Nijkerk. Deze ingang bevindt zich aan de linkerkant van het gebouw, aan de kant van de parkeerplaats. Bezoekers kunnen rekenen op de gebruikelijke dienstverlening van de gemeente. Borden buiten het stadhuis wijzen de bezoekers de weg. 

De Nijkerkse autobestuurder reed verschillende keren in en uit de pui van het gebouw. Daarbij ramde de wagen een tafel waaraan bezoekers die een afspraak hebben kunnen wachten. De chauffeur werd direct aangehouden. De man verkeerde volgens de politie in psychische nood. Zijn actie was niet specifiek tegen bestuurders of ambtenaren van de gemeente Nijkerk gericht. 

  1. Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathieke herder
    PREMIUM

    Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathie­ke herder

    In de rubriek Van wieg tot graf vertellen we het levensverhaal van een onlangs overleden stads- of streekgenoot. Vandaag het leven van priester Hans van de Schepop (1937-2020). Hij zag het levenslicht in een katholiek gezin in Twello. Zijn vader was onderwijzer, maar ook organist en dirigent in de plaatselijke parochie. Hans, die één jongere zus heeft, was al op jonge leeftijd actief in de katholieke kerk.