Bart Kranenberg en Randy den Uil  in het buurschap Zevenhuizen op de plek waar straks de eventuele toegangsweg naar Vathorst het buurtschap kruist.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Kranenberg en Randy den Uil in het buurschap Zevenhuizen op de plek waar straks de eventuele toegangsweg naar Vathorst het buurtschap kruist. © Saskia Berdenis van Berlekom

Toekomstige buren van Vathorst-Bovenduist woest over nieuwe weg: ‘dit klopt niet’

De bevolking van het buurtschap Zevenhuizen op de grens van Amersfoort en Bunschoten begrijpt tot op de dag van vandaag niet waarom de gemeente de ontsluitingsweg vanuit de toekomstige nieuwbouwwijk Bovenduist niet zuidelijk van de vuilstort wil aanleggen. De variant die de Zevenhuizerstraat ontziet moet alsnog een eerlijke kans krijgen, luidt de boodschap aan de vooravond van de politieke besluitvorming.

  1. Geen ronkende motoren meer: politieagent Hilbert (35) rijdt door de stad op een muisstille speed pedelec
    PREMIUM

    Geen ronkende motoren meer: politie­agent Hilbert (35) rijdt door de stad op een muisstille speed pedelec

    Muisstil, razendsnel en zo wendbaar als wat. De nieuwe speed pedelecs van de politie zijn hét nieuwe middel om boefjes in de kraag te vatten. Geen ronkende motoren, hoorbare auto’s... nee, op de elektrische fiets doorkruist wijkagent Hilbert Hardenberg (35) sinds kort geluidloos de Amersfoortse straten. Bijkomend voordeel; hij komt niet meer zwetend en hijgend bij mensen aan.