Volledig scherm
Top 2000 Live. © Cees Wouda

Top2000 Live! begint op traditie te lijken: zaterdagkaarten in no-time uitverkocht

Het muziekfestijn Top2000 Live! in zaal Concordia in Hoogland krijgt de trekken van een traditie, voelen de organisatoren Arie Voskuilen en Vincent Tomassen. De kaarten voor de eerste dag waren in een mum van tijd uitverkocht, vertelt Tomassen. 

In drie jaar tijd is het muziekfestijn, op zaterdag 28 en zondag 29 december, uitgegroeid tot een enorme publiekstrekker. 

Het begon in 2017 als een aardig idee. Lokale muzikale helden en beroepsmuzikanten spelen live een selectie uit het rijk gevulde Top 2000-repertoire. Iedereen werkt belangeloos aan het feest mee, en de opbrengst van de kaartjes gaat volledig naar een goed doel, de Voedselbank. Bezoekers nemen bovendien als symbolisch entreebewijs een pak rijst of pasta mee voor het goede doel. Dat het zo’n succesnummer zou worden, hadden de initiatiefnemers zich volgens Tomassen nooit kunnen voorstellen.

De muzikanten zullen volgens Tomassen niet alleen nummers vertolken die ‘diepgewortelde heimwee’ naar onder andere ABBA, Neil Diamond en de Doobie Brothers laten horen, maar ook de ‘rockers en de rookies’ in Zaal Concordia in vervoering brengen met nummers van Van Halen, U2 en Armin van Buuren. 

Condens

Tomassen neemt zelf weer plaats achter het drumstel. Hij noemt het een machtig gevoel om van achteren op het podium de band en de feestende massa te kunnen overzien. ,,Vorig jaar liep in de zaal de condens van de muren. Het voelt dan alsof je weer even 16 bent.’’ Het publiek kan in de naastgelegen zaal zonder muziek rustig bijpraten, laat de organisatie weten.

Arie Voskuilen, die net als Tomassen de drums bedient, wijst erop dat het aantal huishoudens dat onder de armoedegrens leeft, weer is toegenomen. ,,Dan wil je gewoon wat doen en dan is het prachtig dat we kunnen bijdragen aan een doel als de Voedselbank.’’

De Top2000 Live! is op zaterdag uitverkocht. Voor zondag zijn nog kaarten beschikbaar.