De berging van de vrachtwagen aan de Woudweg in Nijkerk trok veel bekijks.
Volledig scherm
De berging van de vrachtwagen aan de Woudweg in Nijkerk trok veel bekijks. © AS Media

Trucker belandt vlak bij eindbestemming in weiland in Nijkerk

Een vrachtwagen is vanmiddag in een weiland beland in het buitengebied van Nijkerk. De daaropvolgende bergingsoperatie trok veel bekijks.

De chauffeur was bijna op zijn bestemming toen het op een smalle weg misging. De trucker was met een lading vlees onderweg naar Struik in Voorthuizen, een fabrikant van onder meer maaltijdsoepen. Vlakbij de eindbestemming moest de trucker op de Woudweg uitwijken. De vrachtwagen belandde in de greppel en het daarnaast gelegen weiland. 

De vrachtwagencombinatie kon niet zelfstandig meer op de weg komen. Bovendien helde de truck over, waardoor het mogelijk was dat de vrachtwagen op de zijkant zou kunnen vallen als de chauffeur toch besloot om op eigen houtje het gevaarte weer op de weg te krijgen. Een bergingsbedrijf bood uitkomst en kwam met twee bergingsvoertuigen ter plaatste.

Luchtkussen

Naast de overhellende vrachtwagen werden voor de zekerheid enkele luchtkussens neergezet om de schade bij het eventueel omvallen van de vrachtwagen te beperken. Achteraf bleken de luchtkussens niet nodig. De vrachtwagencombinatie werd gestabiliseerd en vervolgens met een lier uit het weiland getrokken.

De Woudweg was vanwege de bergingsoperatie enige tijd afgesloten.