Hans Withoos (met camera) maakt foto’s van het tableau vivant, terwijl choreograaf Adriaan Luteijn (links) toekijkt. De figuranten zijn (van links naar rechts) Delano James, Eva Eikhout (op de zuil), Karolien Jansen, Tirza Lopez en Rutkay Özpina.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Withoos (met camera) maakt foto’s van het tableau vivant, terwijl choreograaf Adriaan Luteijn (links) toekijkt. De figuranten zijn (van links naar rechts) Delano James, Eva Eikhout (op de zuil), Karolien Jansen, Tirza Lopez en Rutkay Özpina. © RodneyPhotography

Tv-presentatrice Eva (25), geboren zonder armen, als strijder op de foto: ‘Heb fucking leuk leven’

Ze vindt het ‘heel vet’ om te mogen figureren in een ‘levend’ schilderij in Amersfoort. BNNVara-presentatrice Eva Eikhout (25), geboren zonder armen en met korte benen, voelt zich vereerd dat ze, met nog vier andere figuranten, gevraagd is voor het bijzondere kunstwerk dat gisteren werd gemaakt in de Elleboogkerk.

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.