Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Twee nieuwe besmettingen met corona in regio Eemland

Opnieuw kreeg het RIVM de afgelopen 24 uur meldingen binnen van corona-besmettingen in de regio Eemland. Het gaat om twee nieuwe gevallen: een inwoner uit Amersfoort en een inwoner uit Barneveld.

Het aantal mensen in de regio dat positief getest is op Covid-19 bedraagt inmiddels 726. De laatste dagen zijn de nieuwe besmettingen op een hand te tellen.

Er zijn het afgelopen etmaal geen nieuwe corona-patiënten in het ziekenhuis opgenomen in de regio. Tot nu toe werden 171 streekgenoten in het ziekenhuis opgenomen vanwege ernstige corona-klachten.

Landelijk beeld

De afgelopen 24 uur zijn er 23 nieuwe meldingen binnengekomen van patiënten die zijn overleden aan het coronavirus. Gisteren werden er 13 sterfgevallen gerapporteerd, op Hemelvaartsdag waren dat er 27. Tien mensen zijn in het afgelopen etmaal met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis, blijkt uit de dagelijkse cijfers van het RIVM. Het totaal aantal vastgestelde patiënten met Covid-19 staat op 45.064. In Nederland overleden tot nu toe 5811 geteste mensen aan corona.