Volledig scherm
Het gemeentehuis van Soest. © AD

Tweede directeur benoemd voor ‘explosieve’ sociale dienst Soest

Bart van der Schelde (56) is benoemd als tweede directeur bij de Uitvoeringsorganisatie BBS, de gezamenlijke organisatie voor werk en inkomen van de gemeenten Baarn, Bunschoten en Soest (BBS).

Samen met Jeannet Kool, de huidige directeur van de BBS, moet Bart van der Schelde de bedrijfscultuur verbeteren, nadat vorig jaar bleek dat er sprake was van een ‘explosieve cultuurcocktail’. Van der Schelde gaat zich vooral richten op de benodigde cultuuromslag.

Het onderzoeksbureau Rijnconsult trok vorig jaar harde conclusies over de bedrijfscultuur. BBS is ‘een in zichzelf gekeerde, meer dan gemiddeld gelijkhebberige en weinig in het gehele bedrijfsbelang van BBS geïnteresseerde gemeenschap’. De huidige directeur kreeg er flink van langs, maar mede omdat uit ander onderzoek bleek dat de BBS goed werk levert wordt zij niet ontslagen of overgeplaatst.

Het bestuur van de BBS, bestaande uit drie wethouders uit deze gemeenten, komt met de benoeming van deze tweede directeur voor BBS tegemoet aan de toezegging aan gemeenteraden en medewerkers van BBS. Van der Schelde start vanaf 15 juni als directeur. Hij werkte de afgelopen jaren in ‘verschillende complexe verandertrajecten in het brede sociale domein’, aldus een persbericht van de organisatie.

Raadslid Kees Koudstaal (Baarnse Onafhankelijke Partij) heeft zich teruggetrokken uit als raadsrapporteur voor de BBS. Hij wil zijn handen vrijhouden om de situatie bij BBS te kunnen beoordelen. Dat kan hij niet doen met de pet van raadsrapporteur op, zegt hij in een verklaring. Een raadsrapporteur brengt aan de gemeenteraad verslag uit van wat er speelt binnen de BBS.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!