Volledig scherm
De gevel van het U-blok in winkelcentrum De Biezenkamp in Leusden zal in zijn geheel in dezelfde stijl worden gerenoveerd, inclusief het stuk van het echtpaar dat al jaren dwarsligt. © Saskia Berdenis van Berlekom

U-blok in De Biezenkamp gerenoveerd, inclusief flat van weigerechtpaar

De gevel van het U-blok in winkelcentrum De Biezenkamp in Leusden zal in zijn geheel in dezelfde stijl worden gerenoveerd, inclusief het stuk van het echtpaar dat al jaren dwarsligt. Dat is tijdens de vergadering van de vereniging van eigenaren (vve) op 24 juni unaniem besloten, meldt de gemeente.

Er worden momenteel afspraken gemaakt met de aannemer en de verwachting is dat de werkzaamheden rond september kunnen beginnen.

Verantwoordelijk wethouder Wim Vos is opgelucht. ,,Voor iedereen die in de Biezenkamp woont en verblijft is dit een fantastische ontwikkeling.”

Een deel van het blok werd in 2016 al gerenoveerd. De winkelpuien en luifels werden vervangen, de gevel geïsoleerd en gestuukt, de dakgoten vervangen en er werden markiezen geplaatst. De andere helft, waar het echtpaar Van Kooten woont, bleef vanwege hun weigering in de oude staat.

De grondige vernieuwing van het winkelcentrum werd eind vorig jaar voltooid. Het oubollige wijkwinkelcentrum onderging een metamorfose met de omvangrijke sloop en nieuwbouw van winkels en woningen. Het verouderde U-blok aan het centrale plein stond ook op de nominatie, maar bleef staan omdat het echtpaar Van Kooten zich niet uit liet kopen en, in een later stadium, onteigening door de gemeente Leusden met succes aanvocht. De jarenlange vertraging die het geschil tot gevolg had, dreef winkeliers en bewoners tot wanhoop.

Autoverkeer weren 

Om de verkeersveiligheid van het winkelcentrum te verbeteren, plaatst de gemeente paaltjes aan de van de Hamersveldseweg, de zij-ingang van bakkerij Mekking en op het brede pad aan de zuidzijde van het MFC. ,,Deze paaltjes maken het niet langer mogelijk het Biezenkampplein te gebruiken als sluiproute tussen de Hamersveldseweg en de Asschatterweg”, aldus de gemeente Leusden. Voor hulpdiensten en het bevoorradingsverkeer is het plein bereikbaar via de Asschatterweg. 

Automobilisten die zonder ontheffing in het voetgangersgebied rijden, overtreden de wet. Zij riskeren een bekeuring. Fietsers blijven wel welkom in De Biezenkamp. Snor- en bromfietsen zijn nog steeds niet toegestaan. 

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!