De Gelderse commissaris van de Koning John Berends (links) en de ontslagen burgemeester van Scherpenzeel Eppie Klein (rechts) staan tegenover elkaar voor de rechtbank in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
De Gelderse commissaris van de Koning John Berends (links) en de ontslagen burgemeester van Scherpenzeel Eppie Klein (rechts) staan tegenover elkaar voor de rechtbank in Arnhem. © Hollandse Hoogte / ANP

Uitspraak in burgemeestersrel: Eppie Klein keert niet terug als burgemeester van Scherpenzeel

Het is Eppie Klein niet gelukt om via de rechter af te dwingen dat hij burgemeester van Scherpenzeel mag blijven. De rechtbank in Arnhem deed vandaag uitspraak in de zaak die door Klein was aangespannen tegen het besluit van de Gelderse commissaris van de Koning, John Berends. 

  1. Kampbewoonster rijdt in losgeslagen driftbui over voet agent: ‘Dacht even dat het mijn Chihuahua was’
    PREMIUM

    Kampbewoon­ster rijdt in losgesla­gen driftbui over voet agent: ‘Dacht even dat het mijn Chihuahua was’

    Een black-out na harde klappen met de politieknuppel en de natuurlijke reflex om zichzelf te verdedigen. Daarom, en nergens anders om, liep het volgens verdachte W.K. (35) eind vorig jaar uit de hand op het woonwagenkamp in Baarn. Van een poging tot doodslag was volgens haar beslist geen sprake geweest. ,,Als ik klappen krijg, verdedig ik mij. Zo simpel is dat. Actie, reactie.”