Friso de Zeeuw is directeur van het DDR-museum in Monnickendam en initiatiefnemer van het festival 30 Jahre Mauerfall in Baarn. Trabantjes zijn daar zeker te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Friso de Zeeuw is directeur van het DDR-museum in Monnickendam en initiatiefnemer van het festival 30 Jahre Mauerfall in Baarn. Trabantjes zijn daar zeker te zien. © Friso de Zeeuw

Val van de Berlijnse Muur wordt groots herdacht in Baarn

Dertig jaar geleden viel de Berlijnse Muur. De historische gebeurtenis wordt in het weekend van 9 en 10 november groots herdacht met het tweedaagse festival 30 Jahre Mauerfall bij het Bomencentrum in Baarn. Mét Trabantjes, maar zonder Angela Merkel.

De reden dat het in Baarn plaatsvindt: de plek ligt centraal, het conferentieoord is prachtig én er is veel ruimte voor oude auto’s uit de DDR zoals Trabantjes en Wartburgs en zelfs de exclusieve raceauto Melkus. Maar er is nog een reden: bij het Bomencentrum van Hans Blokzijl staan DDR-wagens tussen zijn verzameling Volvo’s. Zoals die van regeringsleider Erich Honecker. In totaal zijn er zes DDR-Staatskarossen te zien. Oost-Europese oldtimers kunnen zich nog melden.

  1. Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathieke herder
    PREMIUM

    Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathie­ke herder

    In de rubriek Van wieg tot graf vertellen we het levensverhaal van een onlangs overleden stads- of streekgenoot. Vandaag het leven van priester Hans van de Schepop (1937-2020). Hij zag het levenslicht in een katholiek gezin in Twello. Zijn vader was onderwijzer, maar ook organist en dirigent in de plaatselijke parochie. Hans, die één jongere zus heeft, was al op jonge leeftijd actief in de katholieke kerk.