Volledig scherm
Gerard van den Tweel © Erik van 't Land

Van den Tweel betaalde 14 miljoen voor winkelcentrum Oosterpoort in Nijkerk

Ondernemer Gerard van den Tweel uit Nijkerk betaalde 14 miljoen voor winkelcentrum Oosterpoort, dat blijkt uit de akte van levering die is opgemaakt bij de verkoop. 

Van den Tweel (74) kocht het winkelcentrum in zijn woonplaats vorige week donderdag van de Drentse projectontwikkelaar Aprisco. De Nijkerker onderhandelde een jaar over de aankoop van het centrum in de stad. Behalve de 14 miljoen aan Aprisco, moet Van den Tweel ook 720.000 euro aan overdrachtsbelasting betalen. 

Voor dat geld is Van den Tweel nu eigenaar van ongeveer 5.500 vierkante meter aan winkelpanden, zo becijferde de website vastgoedmarkt.nl. Ook de ondergrondse parkeergarage met 325 plekken is nu eigendom van de onderneming.

Met de recente uitbreiding van zijn vastgoed is Gerard van den Tweel eigenaar van verschillende winkelgebieden in Nijkerk. Zo kocht hij eerder deze zomer ook winkelcentrum Paasbos, heeft hij het winkelgebied op de Brede Beek in zijn portefeuille en ook verschillende winkelpanden in de binnenstad. Van den Tweel stootte dit jaar ook een deel van zijn buitenlandse imperium af. In mei verkocht hij de meerderheid van zijn aandelen van zijn supermarkten op Curaçao, Bonaire en Aruba aan de Jamaicaanse ondernemer Gassan Azan.  

Tijdschrift Quote schatte het vermogen van de ondernemer in 2018 op 155 miljoen.