Volledig scherm
PREMIUM
Juul le Grand overleed 16 oktober vorig jaar. © AD

Van Indië naar Canada, Zaïre, Italië en Baarn: het avontuur trok Juul haar leven lang

Van wieg tot grafDe Tweede Wereldoorlog verbond Karel en Juul le Grand. Juul overleefde een Jappenkamp in Jakarta; Karel overleefde het bombardement op Rotterdam. Deze week in de rubriek Van wieg tot graf het levensverhaal van Juul le Grand-Woudt (1927-2019).

Hun avontuurlijke leven samen bracht hen naar de rafelranden van dekolonisatie in Nederlands-Indië. Juul kwam samen met zus Joke ter wereld in Tegal, Nederlands-Indië. De tweeling had nog een oudere zus: Anneke. Vader was directeur van een drukkerij. Hij overleed aan de gevolgen van astma toen de tweeling zes jaar oud was.

  1. Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt
    PREMIUM
    interview

    Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt

    Zijn carrière als Diggy Dex is al twintig jaar ‘een diesel die altijd wel doordendert’, zegt Koen Jansen (39) zelf. Maar de laatste jaren zoeft de Amersfoorter toch echt een stuk harder door muziekland. Net bijgekomen van twaalf avonden De Vrienden van Amstel Live! kondigde de chansonrapper zijn grootste soloshow ooit aan: 26 september in Afas Live. Een gesprek over het ambacht liedjes maken, rappen versus zingen en ouderschap. ,,Vader zijn is by far het heftigste dat ik heb meegemaakt.”