Volledig scherm
In het centrum van Bunschoten zijn op meerdere plekken fietsen opgehangen. © GinoPress B.V.

Vandalen hangen overal fietsen op in centrum Bunschoten: ‘Dit zijn dronkenmansstreken’

In het centrum van Bunschoten zijn de afgelopen dagen op meerdere plekken fietsen opgehangen. Wie dit gedaan heeft, is niet bekend. 

Daarnaast vernielden de vandalen meerdere vlaggenstokhouders. Op sommige plekken zijn de fietsen alweer verwijderd, maar bij Eethuis De Sluis op het Spuiplein hangt de fiets nog. ,,Dit gebeurt veel vaker”, vertelt Greta van de Groep, die in de snackbar werkt. ,,Ik vermoed dat het dronkemansstreken zijn. Zaterdagavond hangen ze overal fietsen op.” Ook op de bushalte langs de Westsingel was een fiets gezet. 

Controleren 

Het is niet de eerste keer dat horecaondernemers te maken krijgen met dit soort overlast. ,,We zetten onze stoelen daarom altijd goed vast ‘s nachts. Anders weet je gewoon dat ze de volgende dag weg zijn”, zegt Gerda. ,,We hadden ooit een bord voor het eethuis staan. Die hebben onbekenden meegenomen en vonden we later terug in de sloot bij Spakenburg!”

Er moet beter gecontroleerd worden, is de opvatting in het centrum. ,,Er lopen wel wijkagenten rond, maar dit soort dingen blijven gebeuren.”

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!