Volledig scherm
© BELGA

Veel vraag naar laptops voor arme kinderen in Nijkerk om thuis les te volgen

De vraag naar laptops voor kinderen in Nijkerk om thuis les te volgen tijdens de coronacrisis is enorm gestegen, meldt de Stichting Leergeld Nijkerk, die arme gezinnen helpt. Vorig jaar deelde de stichting 38 laptops uit aan gezinnen, de afgelopen drie weken waren er al 25 aanvragen en naar verwachting zal dat aantal de komende weken verder stijgen.

Doorgaans komen de aanvragen voor laptops het meest van gezinnen met kinderen die naar de middelbare school gaan, maar door het verplichte thuisonderwijs hebben ook basisscholieren vaker een computer nodig. 

Leergeld Nijkerk roept ook zzp’ers en kleine ondernemers op zich te melden. Mensen die normaal bijvoorbeeld 2500 euro verdienen en nu de helft of minder kunnen in aanmerking komen voor hulp van Leergeld.

Hoewel de aanvragen voor laptops toenemen, nemen de andere aanvragen af. Omdat veel activiteiten stilliggen komen er weinig aanvragen binnen voor sport- of clubcontributie, muziekles of schoolactiviteiten. Stichting Leergeld Nijkerk maakt zich zorgen om de spanning die in gezinnen uit de doelgroep kan ontstaan door het thuiszitten.