De buggy op de Grote Bosweg in Barneveld, waarmee een 16-jarige jongen werd aangereden door een leeftijdsgenoot. Hij raakte zwaargewond.
Volledig scherm
PREMIUM
De buggy op de Grote Bosweg in Barneveld, waarmee een 16-jarige jongen werd aangereden door een leeftijdsgenoot. Hij raakte zwaargewond. © William Harthoorn

Veilig Verkeer Nederland vindt buggy’s in het verkeer levensgevaarlijk: ‘Pubers voelen zich de koning’

De buggy waarmee de 14-jarige Sven uit Barneveld afgelopen vrijdag om het leven kwam, mocht niet op de openbare weg. Het pleziervoertuig was puur voor gebruik op eigen terrein. Opvallend genoeg raakten een dag later in de omgeving opnieuw pubers betrokken bij een ernstig ongeval met een buggy. Ook deze mocht vermoedelijk niet de weg op.

1 reactie

 • Andre Kip

  3 maanden geleden
  Pubers voelen zich de koning! En onze wielrenners dan. Wanneer worden die eens op hun plek gezet. Het zijn straatterroristen! De kanten staan er weer vol mee.
 1. Chris biedt al 25 jaar hulp aan slachtoffers van kernramp Tsjernobyl: ‘Vreselijke ellende en armoe’
  PREMIUM

  Chris biedt al 25 jaar hulp aan slachtof­fers van kernramp Tsjernobyl: ‘Vreselijke ellende en armoe’

  Chris Benning uit Nijkerk reed de afgelopen 25 jaar 65 keer naar Belarus om hulp te bieden aan slachtoffers van de kernramp in Tsjernobyl. Hij zag er vreselijke ellende en barre armoe, bezocht dorpen met alleen maar blinden en vocht tegen de starre bureaucratie, maar versaagde nooit. ,,Ik zei het wel eens na het zoveelste oponthoud bij de grens: dit was de laatste keer. Maar voor de mensen daar blijf je het doen. Ze zijn mijn familie geworden.”