Volledig scherm
Vader Theo en dochtertje Yara (4). © Privefoto

Verongelukte Theo (44) en Yara (4) vandaag begraven in Scherpenzeel

Theo van Deelen (44) en zijn 4-jarige dochtertje Yara uit Scherpenzeel die in juli bij een eenzijdig auto-ongeluk op de A8 bij München om het leven kwamen, worden vandaag begraven.

De uitvaart vindt plaats om 10.00 uur in cultureel centrum De Breehoek in Scherpenzeel en is openbaar. ,,Iedereen die Theo, Manon, de kinderen, familie en vrienden een warm hart toedraagt is welkom om deze dienst bij te wonen", meldt uitvaartondernemer Simone Beijer. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden. Vanuit de Breehoek wordt in een stille tocht richting de begraafplaats gelopen.

Zondag 28 juli raakte het gezin Van Deelen-De Jong betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval bij München. Ze waren op weg naar hun vakantieadres in Kroatië, toen hun witte minibus van de weg raakte omdat moeder Manon (39) een herseninfarct kreeg. De minibus knalde tegen een boom aan. Manon, zoon Jordi (11) en dochter Sanne (12) overleefden het ongeval.

Het nieuws sloeg in Scherpenzeel in als een bom. Veel mensen kwamen naar de straat waar het gezin woont met vragen, om te praten over het ongeval of om hun steun te betuigen. Een dorpsgenoot startte een crowdfundingsactie. Met ruim 40.000 euro is er massaal geld gedoneerd.

Volledig scherm
© AP / Sven Hoppe/picture-alliance/dpa/AP Images