Volledig scherm
Archieffoto. © AD

Verscherpt toezicht voor thuiszorgorganisatie PrivaZorg, dat in Salland en Apeldoorn actief is

Thuiszorgorganisatie PrivaZorg, dat regionale steunpunten heeft in Apeldoorn en Salland, is door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd onder verscherpt toezicht gesteld. Aanleiding is de bestuurlijke onrust tussen directie en Raad van Commissarissen.

PrivaZorg is een landelijk werkende thuiszorgorganisatie die zorg biedt vanuit regionale steunpunten. Het gaat om verzorging, verpleging, begeleiding en huishoudelijke ondersteuning en geboortezorg. 

De inspectie concludeert op basis van onderzoek dat er sprake is van verstoorde relaties binnen PrivaZorg en er onvoldoende samenwerking en vertrouwen is tussen de Raad van Commissarissen en de directie. De inspectie vreest dat dit nadelige gevolgen heeft voor de kwaliteit van de (financiële) besluitvorming, maar ook voor de kwaliteit en continuïteit van de zorgverlening.

Bestuurlijke onrust

PrivaZorg moet binnen twee weken met een plan van aanpak komen. Voor het oplossen van de bestuurlijke onrust en het uitvoeren van eventuele verbetermaatregelen geeft de inspectie PrivaZorg vijf maanden.

Het steunpunt in Apeldoorn verleent diensten in de gemeenten Apeldoorn, Epe Heerde en omgeving, Het werkgebied van het steunpunt Salland bevindt zich rondom de gemeenten Deventer, Bathmen, Olst-Wijhe, Raalte, Hellendoorn en Rijssen-Holten.