Dit trof Gerben uit Amersfoort vanochtend aan: een dikke hondendrol op zijn voorruit.
Volledig scherm
Dit trof Gerben uit Amersfoort vanochtend aan: een dikke hondendrol op zijn voorruit. © Gerben van Riezen

Vier weken na de dood van zijn hond vindt Gerben uit Amersfoort een hondendrol op zijn auto: ‘Wie doet dit nou?’

Gerben van Riezen (49) uit Amersfoort is niet blij. Op zijn autoruit trof hij vanochtend een dikke hondendrol aan. ,,Wat een zieke en zielige actie!”

De bewoner van de Bisschopsweg in Amersfoort kan het nog niet helemaal geloven: dat iemand de moeite heeft genomen om een hondendrol pontificaal op de voorruit van zijn auto te plaatsen. ,,Dat geloof je toch niet? Wees dan ook een echte held en had aangebeld. Dan had ik je verteld dat mijn hond vier weken is geleden is overleden!”, zegt hij verontwaardigd.

Gerben vermoedt dat het een gerichte actie is, maar van wie weet hij niet. ,,Dat mensen zich ergeren aan hondenpoep kan ik me voorstellen. Maar om dan zoiets te doen? Er wonen veel hondenbezitters in de straat, maar iedereen ruimt altijd netjes zijn shit op.”

Pijnlijk 

De ontdekking was niet alleen vervelend, maar ook pijnlijk, vertelt Gerben. ,,Je wordt met dingen geconfronteerd die je eigenlijk probeert te vergeten. We waren erg verdrietig toen onze hond overleed.”

Gerben plaatste de foto’s in de buurtapp. Hij kreeg veel reacties. ,,Van mensen die me sterkte wensten met het verlies van mijn hond tot boze berichten. Wie doet dit nou?” De Amersfoorter heeft niets meer gehoord van de onbekende drollenvandaal. ,,Ik hoop dat hij dit leest en zich diep schaamt. Ik vind het ongelofelijk sneu.”

Quote

Je wordt met dingen geconfron­teerd die je eigenlijk probeert te vergeten. We waren erg verdrietig toen onze hond overleed

  1. Provincie biedt nieuwe vervoerder Valleilijn flinke zak geld om coronacrisis door te komen
    PREMIUM

    Provincie biedt nieuwe vervoerder Valleilijn flinke zak geld om coronacri­sis door te komen

    De provincie Gelderland hoopt met een flinke zak geld vervoersbedrijven te verleiden zich in te schrijven voor de aanbesteding van het vervoer op de Valleilijn tussen Amersfoort Centraal en Ede-Wageningen. Gedeputeerde Staten willen de opbrengst van de toekomstige vervoerder aanvullen tot 80 procent zolang de coronamaatregelen duren. Daarvoor trekt de provincie jaarlijks maximaal 4,8 miljoen euro uit.