Volledig scherm
De vier bendeleden vervoerden ruim 300 kilogram cocaïne en ruim 33 kilogram heroïne © Nicole van den Hout

Vijf jaar cel voor mannen die vanuit Soest grote partij harddrugs vervoerden

De rechtbank Midden-Nederland heeft vier mannen veroordeeld die vanuit een loods in Soest een grote hoeveelheid harddrugs vervoerden. De mannen krijgen alle vier vijf jaar cel opgelegd. 

De mannen vervoerden in 2017 ruim 300 kilo cocaïne en ruim 33 kilo heroïne. Het drugstransport vond plaats in 2017. Op 1 september kwam toen bij de politie een melding binnen over bestelbusjes met geblindeerde ramen die in en uit een loods in Soest reden. In de buurt van de loods werd een vreemde, chemische lucht geroken. De melder hoorde ook geluiden van een plakbandapparaat uit de loods komen en zag hoe een groot pak geld overhandigd werd. 

Op camerabeelden was te zien dat in de dagen voor de aanhouding meerdere auto’s het bedrijventerrein in Soest bezochten en weer verlieten. Op 13 september 2017 worden de mannen aangehouden op de Richelleweg in Soesterberg. Ze hadden de loods op het bedrijventerrein verlaten in drie auto’s en reden in een colonne.

Na onderzoek vond de politie verborgen ruimten in de voertuigen, achter de radio, onder de handrem en in de laadruimte. Ook werden bij de verdachten zeven zogenaamde PGP-toestellen in beslag genomen, waarmee zij onderling konden communiceren.  

De verdachten zijn alle vier schuldig bevonden aan het vervoeren van grote hoeveelheden harddrugs. Bij de opgelegde straf van vijf jaar per verdachte weegt de rechter ook mee dat de verdachten geen openheid van zaken hebben gegeven.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Amersfoort?

    Wat gebeurt er vandaag in Amersfoort?

    Falcon, Spiderman, The Hulk of Iron Man, wie is jouw grootste Marvel-held? Tijdens een creatieve workshop in de Kunstbrouwerij kunnen kinderen van 9 jaar en ouder een eigen spannende Marvel-fotostrip maken. Van 10.30 tot 12.30 uur wordt geknutseld aan kleine Marvel-figuurtjes en een bijzondere wereld van snoepgoed en ander etenswaar. In die wereld spelen de verhalen zich af. Door een foto te maken wordt zo een eigen Marvel-fotostrip gecreëerd. Toegang is 10 euro, tickets zijn verkrijgbaar via de website.