Op het Enkeerpad vond een poging tot straafroof plaats.
Volledig scherm
Op het Enkeerpad vond een poging tot straafroof plaats. © Politie

Vijf straatroven in één nacht in Amersfoort

VIDEOIn één avond en nacht vonden er vijf straatroven plaats in Amersfoort. De eerste twee straatroven in de buurt van park Schothorst, de andere drie op de Hoefseweg. De politie denkt dat het om verschillende daders gaat.

In de avond van zaterdag 14 maart vond er rond 21.35 uur op het Enkeerdpad in park Schothorst een poging tot straatroof plaats. Ongeveer tien minuten later, om 21.45 uur, was er nog een straatroof; op het Winkelpad, in datzelfde park.

De politie denkt dat het gaat om twee jonge mannen, die allebei tussen de 1.80 en 1.85 meter lang zijn en tussen de 16 en 18 jaar oud. Beide jongens zouden donkere kleding hebben gedragen met een sjaal voor het gezicht.

Andere daders

Later diezelfde nacht, van zaterdag 14 op zondag 15 maart, vinden er rond 01.00 uur drie straatroven plaats op de Hoefseweg ter hoogte van de brug over de Rondweg Oost. De politie denkt dat het hier gaat om andere daders dan de straatrovers uit park Schothorst. Omdat alle drie de straatroven op de Hoefseweg plaatsvonden, denkt de politie wel dat die drie straatroven door dezelfde daders zijn gepleegd.

Deze straatrovers zouden ongeveer 18 jaar zijn geweest. Ook droegen ze donkere kleren en reflecterende zonnebrillen.