Maquette van het nieuwe wijkdeel Podium met onderaan station Vathorst, bovenaan de snelweg A28 en rechtsboven de kantoren van Stater en VolkerWessels. Er komen nu nog vijftig extra woningen bij.
Volledig scherm
Maquette van het nieuwe wijkdeel Podium met onderaan station Vathorst, bovenaan de snelweg A28 en rechtsboven de kantoren van Stater en VolkerWessels. Er komen nu nog vijftig extra woningen bij. © Palmbout Rotterdam

Vijftig extra woningen voor nieuwbouwproject Podium in Vathorst

Woningbouwproject Podium in Vathorst gaat plek bieden aan vijftig extra woningen. Het totale aantal komt daarmee op 440. Dat leidt automatisch óók tot de bouw van extra sociale en middeldure huizen.

Dat beloofde wethouder Hans Buijtelaar dinsdagavond tijdens de raadsvergadering. Hij komt daarmee tegemoet aan de wens van een flink deel van de raad meer woningen te bouwen voor starters en mensen met een laag inkomen. Zij worden het hardst getroffen door de woningnood in de stad.

Politieke partij Denk trok na de belofte van Buijtelaar een motie in waarin staat dat 40 procent van de nieuwe woningen sociale huur en 20 procent middeldure huur moet worden. Denk-fractieleider Tahsin Bülbül besloot daartoe omdat hij de toelichting van Buijtelaar omarmde. ,,In percentages kun je niet wonen, in huizen wel.’’

Deelauto’s

De raad stemde voor de realisatie van minimaal 35 procent sociale woningen en 20 procent middelhuur. Eerder stonden deze percentages in de plannen zo vaag omschreven dat de raad vreesde dat daar in de praktijk de hand mee zou worden gelicht.

Door de komst van vijftig extra woningen zal de parkeerdruk bij Podium toenemen. Een deel van het probleem moet worden opgelost met het gebruik van deelauto’s. Dat wordt nu ook al toegepast in het Hogekwartier. 

  1. Drie weken onderwijs op afstand: ‘Een stuk zwaarder dan voor de klas te staan’
    PREMIUM

    Drie weken onderwijs op afstand: ‘Een stuk zwaarder dan voor de klas te staan’

    Leerlingen coachen, dealen met ongeruste ouders, digitale helpdesk spelen en niet te vergeten zelf fit blijven. Het onderwijs heeft zich in de corona-crisis in sneltreintempo aangepast naar lesgeven op afstand. Deze krant maakte voor de tweede keer een belronde langs vier docenten en schoolleiders uit de regio en vroeg naar hun dagelijkse ervaringen nu de scholen sowieso tot en met de meivakantie hun poorten noodgedwongen gesloten moeten houden.