Volledig scherm
De scouts verhuizen na de zomer naar Doornsteeg. © Pater-vermas Maranke

Voormalige scoutinglocatie Nijkerk goed voor woningen

De gemeente Nijkerk gaat een plan ontwikkelen voor het terrein aan de Nautenaseweg 2, dat na de zomervakantie vrijkomt. Dan vertrekken scoutingverenigingen Roncalli en Kiliaen naar een nieuwe gezamenlijk locatie aan de westkant van de nieuwbouwwijk Doornsteeg.

Woningbouw is volgens de gemeente de meest voor de hand liggende invulling van het terrein. Om inwoners en andere betrokken de kans te geven om mee te denken over de herbestemming, houdt Nijkerk komende maandag een informatiebijeenkomst in het stadhuis. De gemeente heeft een aantal uitgangspunten voor het terrein. De kavels moeten ruim zijn en plaats bieden aan twee-onder-een-kapwoningen. Ook komt er een aantal vrije kavels. De bebouwing mag maximaal twee woonlagen tellen plus een kap. In ieder geval een kavel wordt bestemd voor appartementen voor ouderen.

Groene randen

De gemeente wil dat de bebouwing goed wordt ingepast in de omgeving. Dat betekent dat de groene randen behouden blijven. Uit het oogpunt van duurzaamheid wordt het wijkje gasloos.

Belangstellenden zijn maandag vanaf 19.15 welkom.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!