Volledig scherm
Robin Tan in februari van dit jaar © Saskia Berdenis van Berlekom

Vrienden willen waardig afscheid voor familieloze Robin Tan (58)

Vrienden van de gisteren dood aangetroffen Robin Tan willen een waardig afscheid voor de Amersfoorter. De politie heeft geen nabestaanden van Tan gevonden en daarom krijgt hij hoogstwaarschijnlijk een gemeentelijke begrafenis.

Dat schrijft vriendin Hanny Venderbos op Facebook. Tan, oud-raadslid en oprichter van De Kelder, is naar het mortuarium in het Meander gebracht. Eventuele familie heeft nog drie dagen de tijd om het lichaam op te eisen. Gebeurt dat niet, dan zal de gemeente Amersfoort in actie moeten komen om het lichaam te begraven.

Laatste eer

Amersfoorter Bernard van Gellekom heeft het initiatief genomen om Tan een laatste eer te bewijzen. In een bericht op eempodium.nl roept hij iedereen op die wat wil betekenen, zich bij hem te melden. ,,Hij lijkt geen familie te hebben, maar heeft ontzettend veel gedaan voor Amersfoort”, zegt Van Gellekom die zich zijdelings betrokken noemt bij Tan. ,,We waren beiden zeer betrokken Amersfoorters. Ik heb nu het initiatief genomen en wil de boel wel aansturen om dit voor hem te laten gebeuren. Fluor heeft al een ruimte ter beschikking gesteld.”

Bert van As en zijn vriendin Hanny Venderbos hielden Tan de laatste jaren een beetje in de gaten. ,,We wachten nog even af. Het duurt nog even voor de gemeente in actie gaat komen. Zijn woning wordt nu leeggehaald door de woningcorporatie.”

Hoe het afscheid er precies uit moet komen te zien weet Van As nog niet. ,,Veel mensen hebben behoefte om afscheid te nemen. Robin was een van de oprichters van wat nu Fluor heet en heeft daar laatst nog opgetreden. Wellicht kunnen we nog wat met de muzikanten die toen nog met hem gespeeld hebben.”

Natuurlijke dood

Tan lag vermoedelijk al een maand dood in zijn huis. Vrienden kregen Van As en Venderbos kregen geen contact meer met hem en stuurden de politie naar de woning in Randenbroek om poolshoogte te gaan nemen. Die trof Tan overleden in zijn woning aan. Hij is een natuurlijke dood gestorven. Tan had al langer gezondheidsklachten. 

Amersfoort Vrienden van de zondag thuis in Randenbroek dood aangetroffen Robin Tan willen een waardig afscheid voor hem. Tan werd gevonden, nadat vrienden hem al een tijd misten en de politie alarmeerden. Vermoedelijk was hij al een maand dood. Het lichaam van het oud-raadslid, voor zover bekend zonder familie, ligt in het mortuarium in het Meander Medisch Centrum. Als nabestaanden het niet binnen drie dagen opeisen, volgt een begrafenis van gemeentewege.

Amersfoorter Bernard van Gellekom nam het initiatief Tan alsnog de laatste eer te bewijzen omdat die ‘ontzettend veel’ deed voor Amersfoort. ,,Ik wil de boel wel aansturen. Fluor heeft al een ruimte ter beschikking gesteld.” Bert van As hield samen met zijn vriendin Hanny Venderbos Tan de laatste jaren in de gaten. ,,Veel mensen hebben behoefte om afscheid te nemen. Robin was een van de oprichters van wat nu Fluor heet. Wellicht kunnen we wat doen met de muzikanten, met wie hij daar voor het laatst optrad.” P5