Volledig scherm
PREMIUM
Peter Kerklingh (l.) heeft een boek geschreven over de tijd dat hij samen met Ben Stoelinga op de Aloysiusschool zat. © Saskia Berdenis van Berlekom

Vroeger werd je op het Aloysius met een liniaal op je handen geslagen

Peter Kerklingh en 'Bennie' Stoelinga werden, ruim zestig jaar terug, dikke vrienden op de Amersfoortse Aloysiusschool. Ze kwamen weer met elkaar in contact dankzij de publicatie van Peters autobiografie.

Aanbevolen voor alle Amersfoorters van hun generatie: een boek vol herinneringen van Peter Kerklingh (69). Hij vertelt over de Elleboogkerk, waar hij met vriendje Bennie Stoelinga als misdienaar werkte. Over die angstige middag die ze doorbrachten op het politiebureau, nadat ze een politieagent hadden uitgescholden voor 'vuile juut!' Het doodse Amersfoort van lang geleden, waar ze opgroeiden in een strikt katholiek milieu. Kerklingh illustreert zijn boek met foto's van toen.

Raadslid voor Amersfoort2014 Ben Stoelinga (70) en journalist/tekstschrijver Kerklingh kwamen weer met elkaar in contact toen Kerklingh onlangs zijn boek publiceerde: Sixteen in the Sixties / De roerige jaren zestig in (hartje) Amersfoort. Ze halen graag herinneringen op aan hun tijd op de katholieke Aloysiusschool, die nog steeds in het Vermeerkwartier is te vinden.