Het DierenPark heropent precies op tijd voor kraamvisite.
Volledig scherm
Het DierenPark heropent precies op tijd voor kraamvisite. © Dierenpark Amersfoort

Vrolijk babynieuws: pasgeboren prairiehondjes duiken op in DierenPark Amersfoort (maar hoeveel het er zijn is nog een verrassing)

Op de Prairie van DierenPark Amersfoort zijn pasgeboren prairiehondjes te bewonderen. Op kraamvisite gaan bij de jonge prairiehondjes kan vanaf 25 mei. Dan heropent het dierenpark haar deuren voor bezoekers. 

,,Zodra de zon gaat schijnen zien we hun kleine kopjes boven de grond uitsteken”, vertelt een dierenverzorger van het Amersfoortse dierenpark. De prairiehondjes worden in zelfgegraven burchten onder de grond geboren en zoeken na een paar weken het zonlicht op. Hoeveel er precies zijn geboren is voor de dierenverzorgers nog een verrassing. ,,Wij hebben er al achttien geteld en dat worden er waarschijnlijk nog meer. Het is dus echt neusjes tellen zodra zij zich boven de grond laten zien.”

Bijzondere heropening

Vanaf maandag 25 mei is Dierenpark Amersfoort weer open voor bezoekers. De heropening is extra bijzonder omdat de deuren van het park 72 jaar geleden ook eind mei voor het eerst open gingen. Het park is nog nooit zo lang dicht geweest. De dierentuin is al vanaf zaterdag 14 maart gesloten.

Een bezoek aan de dierentuin zal er wel anders uitzien dan eerst. Bezoekers moeten bijvoorbeeld altijd vooraf reserveren via de website. Ook zullen ze rekening moeten houden met de 1,5 meterregels van het RIVM.