De twee jongens zijn nog voortvluchtig.
Volledig scherm
De twee jongens zijn nog voortvluchtig. © BD

Vrouw (54) uitgescholden en in gezicht gespuugd in Bunschoten, verdachten nog voortvluchtig

Een 54-jarige vrouw uit Bunschoten is maandagmiddag uitgescholden en in haar gezicht gespuugd door twee jongens van tussen de 14 en 16 jaar oud. De politie zoekt de twee verdachten en een specifieke getuige.

Het slachtoffer fietste rond 17.15 uur met een mondkapje door Bunschoten. De vrouw draagt een mondkapje, omdat zij voor haar zieke ouders en zieke man zorgt. Op de kruising tussen de Koolmees en de Leeuwerik in de Vogelbuurt werd zij uitgescholden door twee jongens die haar tegemoet fietsten. Eenmaal in de buurt van de vrouw hoestten en spuugden zij haar opzettelijk in het gezicht. 

Man op bakfiets

Het slachtoffer fietste tevergeefs achter de twee jongens aan, maar zij vluchtten richting basisschool ‘De Vlugt’. Een man op een bakfiets schoot de vrouw te hulp door achter de jongens aan te fietsen. Hij heeft zich later gemeld bij de politie en heeft een verklaring afgelegd.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie is op zoek naar de twee jongens. De twee verdachten hebben beiden donker haar. Een van hen droeg een petje met een donkere kleur.