Volledig scherm
De JT Bioscoop in de Snouckaertlaan. © Google Street View

Vue bioscoop waarschuwt voor oplichting met winacties op nep-Facebookpagina

updateDe Vue bioscoop in Amersfoort waarschuwt voor een nep-facebookaccount van het filmtheater dat zogenaamde winacties uitstuurt en winnaars vraagt om bankgegevens of geld over te maken.

Het nepaccount is sinds vorige week actief, schrijft de bioscoop op zijn facebookpagina. ‘Wij vragen NOOIT om bankgegevens bij een win-actie en willen je waarschuwen om uit te kijken voor dit account.’ De neppagina is te herkennen aan het kleine aantal volgers en er staan behalve de winactie geen andere berichten op. ‘Bekijk altijd goed de naam van het account, de activiteiten op de pagina en het aantal volgers om zeker te weten of het om een officiële Vue Cinemas NL pagina gaat.’

Gedupeerden 

,,Wij kwamen deze nepaccount op het spoor toen iemand ons erop wees", zegt woordvoerster Charlotte Landman van Vue Cinemas. ,,Of er mensen ook door gedupeerd zijn, is ons niet bekend.”

Vue heeft bij Facebook een verzoek ingediend om het nepaccount te verwijderen, aldus Landman. Het account is op dit moment evenwel nog actief. Het filmtheater aan de Snouckaertlaan roept ook bezoekers op de neppagina te rapporteren.

De bioscoopketen heeft nog geen aangifte bij de politie gedaan, laat Landman weten. ,,Prioriteit is nu om het nepaccount te laten verwijderen om te voorkomen dat er gedupeerden komen.”

De politie heeft nog geen aangiften gekregen van gedupeerden.