Volledig scherm
Deelnemers aan de SamenLoop voor Hoop. © SamenLoop voor Hoop

Wandelestafette voor kankeronderzoek SamenLoop voor Hoop Soest gaat niet door

De SamenLoop voor Hoop Soest gaat dit jaar niet door en wordt een jaar uitgesteld. Bij het evenement van KWF Kankerbestrijding wordt op verschillende plaatsen in Nederland met een 24 uur durende wandelestafette geld opgehaald voor kankeronderzoek. 

De bedoeling was dat de editie in Soest dit jaar op 15 en 16 mei zou plaatsvinden op evenemententerrein De Eng. Maar dat gaat dus niet door. ,,Het is helaas niet gelukt om alle voorbereidingen te treffen en alle vrijwilligers te activeren die nodig zijn voor een kwalitatief goede SamenLoop in 2020’’, laat de organisatie van de Soestereditie weten. 

Voorzitter Marion Bloemendal vertelt dat er te weinig commissieleden waren om het evenement goed te kunnen organiseren. ,,Het is een groot evenement, waarvoor we in verschillende commissies vrijwilligers nodig hebben. Dat waren er nu helaas niet genoeg.’’ 

De organisatie zegt dat nu wordt gedacht aan een weekend in mei of juni 2021. Daarvoor wordt nog gezocht naar een geschikte locatie. Donaties en inschrijfgeld dat al betaald is worden gereserveerd voor de SamenLoop volgend jaar. Mensen die hun inschrijfgeld terug willen, kunnen contact opnemen met de organisatie.  

Niet voor niks

Volgens het bestuur van de SamenLoop voor Hoop Soest zijn de inspanningen van de vrijwilligers die de afgelopen maanden betrokken waren bij de organisatie, niet voor niks geweest. Om het evenement volgend jaar te organiseren worden weer vrijwilligers gezocht. ,,We hopen op extra vrijwilligers, zodat we het evenement volgend jaar een nieuwe start kunnen geven’’, zegt voorzitter Bloemendal.