Volledig scherm
Ook het laatste deel van de Biezenkamp wordt opgeknapt. © Saskia Berdenis van Berlekom

Wel, niet, wel, oh nee tóch geen rechtszaak Biezenkamp

In tegenstelling tot wat de gemeente Leusden eerder meldde, is er toch geen rechtszaak meer gaande tussen ‘weiger­echtpaar’ Van Kooten en Leusden.

De rechter heeft in februari een ‘bindend advies’ gegeven voor het renoveren van het laatste stukje gevel van winkelcentrum De Biezenkamp, zo blijkt uit een nieuwe reactie van de gemeente. Dat houdt in dat echtpaar Van Kooten, dat eigenaar is van de twee woningen waar het om gaat, zich niet meer kan verzetten tegen renovatie van hun gevel.

Het echtpaar voert sinds 2011 rechtszaak na rechtszaak om te voorkomen dat hun woning wordt aangepast. De reden is eenvoudigweg dat de twee het ontwerp niet mooi vinden.

De gemeente bracht dit nieuws vorige week naar buiten in een persbericht, maar hield zich daarna plots stil omdat er nog een rechtszaak bij het Hof zou lopen. Ook raadsman Wim van den Berg, via wie het echtpaar uitsluitend communiceert, gaf (en geeft nog steeds) geen gehoor.

Nu schrijft de gemeente echter dat er toch geen rechtszaak meer loopt. Daarmee lijkt niks de renovatie nog in de weg te staan. Het besluit viel bij een vergadering van de Vereniging van Eigenaren, waarvan alleen de gemeente en het echtpaar lid zijn. Beiden moesten dus akkoord gaan; ook de Van Kootens waren nu verplicht door de gerechtelijke uitspraak vóór te zijn.

Of het echtpaar zelf heeft gestemd of dat iemand dat in hun plaats deed, wil de gemeente niet zeggen. De gemeente verwacht in september de renovatie af te hebben.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!