Frans Apperloo, David de Vries en Marthijn van Oostveen (vlnr) bieden zzp’ers en start-ups onderdak.
Volledig scherm
PREMIUM
Frans Apperloo, David de Vries en Marthijn van Oostveen (vlnr) bieden zzp’ers en start-ups onderdak. © Cees Wouda

Werkruimte nodig? Marthijn, David en Frans hebben een mooi (en goedkoop) plekje voor je

Amersfoort moet de start-upstad van Nederland worden. Dat vinden ondernemers Marthijn van Oostveen (31), David de Vries (29) en Frans Apperloo (34). Met hun bedrijf Werkstek verschaffen zij ondernemers een relaxte werkplek.

Quote

Hier zitten veel jonge, creatieve onderne­mers. Die willen niet de hele dag alleen werken.

Frans Apperloo

‘Kon je het vinden?” Marthijn lacht, want hij weet het antwoord al. Op nog geen minuut lopen van Station Schothorst is Werkstek de ideale locatie voor Amersfoortse ondernemers. ,,We waren ontzettend blij toen we dit pand vonden”, vertelt hij. ,,Makkelijk bereikbaar, midden op een bedrijventerrein en het barst er van de creativiteit.”

Twee jaar geleden kwamen de drie vrienden op het idee om hun eigen ondernemersbroeinest te starten in Amersfoort. David: ,,Ik werkte vaak vanuit huis, maar dat heb je na een tijd wel gezien. Als zelfstandige heb je geen collega’s. Ik miste het om te sparren met andere ondernemers.” Toen ze een leegstaande kantoorruimte vonden aan de Computerweg, wisten ze: dit is het. ,,We hebben een bod uitgebracht en zijn ons bedrijf begonnen. We hebben er geen seconde over getwijfeld dat we naast goede vrienden ook zakenpartners kunnen zijn.”