Wethouder Kees Kraanen ruimt de rommel op na de vernieling van het bushokje tegenover de Emmauskerk aan de Noordewierweg in het Soesterkwartier.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Kees Kraanen ruimt de rommel op na de vernieling van het bushokje tegenover de Emmauskerk aan de Noordewierweg in het Soesterkwartier. © Ricardo Smit

Wethouder woedend na opblazen bushokjes in Amersfoort: ‘Kappen met dit kansloze gedrag’

Kaboem! Daar gaat de zoveelste abri naar de filistijnen. Vorig jaar werden vijf bushokjes gerepareerd na vernielingen en in 2021 is dit aantal - en dan is het pas november - al bereikt. ,,En pa en ma maar klagen dat hun belastinggeld omhoog gaat. Tja... dat komt dus door hun kind, dat het stoer vindt die dingen te vernielen.” 

  1. Weer een dodelijk ongeval op de Bergpas in Vathorst en de vraag is opnieuw: hoe kan dat nou op deze plek?
    PREMIUM

    Weer een dodelijk ongeval op de Bergpas in Vathorst en de vraag is opnieuw: hoe kan dat nou op deze plek?

    De 55-jarige automobiliste uit Amersfoort die zondagavond op de Bergpas bij Vathorst omkwam bij een botsing is niet het eerste dodelijke slachtoffer dat viel op het viaduct over de A1. In 2017 verongelukte een 24-jarige man uit Kootwijkerbroek op vrijwel dezelfde plek na een botsing met een bestelbus. Een handvol andere weggebruikers dat de afgelopen jaren crashte bovenaan de afrit van de A1 bracht het ervanaf met verwondingen.