Anniek Mulder passeert de hekjes. Ze vindt het doodeng omdat ze over het gras moet rijden om de bocht te kunnen maken. Dan rijdt ze vlak langs het water.
Volledig scherm
PREMIUM
Anniek Mulder passeert de hekjes. Ze vindt het doodeng omdat ze over het gras moet rijden om de bocht te kunnen maken. Dan rijdt ze vlak langs het water. © AD

Wie plaatste ‘gevaarlijke hekjes’ bij winkelcentrum? Gemeente staat voor raadsel

Mensen in een scootmobiel of rolstoel die via Het Masker naar winkelcentrum Emiclaer willen rijden, ‘botsen’ sinds vorige week op een gevaarlijke barrière. In het trottoir zijn ijzeren hekken geplaatst, die normaal gesproken fietsers moeten weren. Maar wie de obstakels neerzette? De gemeente Amersfoort heeft geen idee. 

1 reactie

 • WG Jansen

  2 maanden geleden
  Gemeente moet hiervan weten. Dit is standaard gemeentemateriaal dat door het hele land wordt geplaatst. Dit zet je ook niet "even" neer ivm de betonvoeten die onder het maaiveld zitten aan het stalen hekwerk. Iemand moet dit hebben gezien dat het werd geplaatst. Of de opdrachtnemer heeft een fout gemaakt door niet op de juiste lokatie te zetten, maar dan nog moet de gemeente dit terug kunnen vinden in de opdrachten op plaatsingsdatum.
 1. Deze peperdure drone ziet van 50 meter hoogte ieder eitje in het gras: ‘Vogels nog beter beschermen’
  PREMIUM

  Deze peperdure drone ziet van 50 meter hoogte ieder eitje in het gras: ‘Vogels nog beter beschermen’

  Een drone die op 50 meter hoogte zelfs een vogelei kan signaleren: met hagelnieuwe, peperdure en geavanceerde techniek is dat sinds kort mogelijk in de weilanden van Eemland, als één van de eerste vogelgebieden in Nederland. ,,Dit betekent een enorme verbetering in het beschermen van weidevogels’’, zegt Wilhelm Bos, een van de mannen die hem gaat besturen, trots. ,,Het is echt een mega-impuls.’’