De twee appartementencomplexen aan de Bisschopsweg zijn gereed.
Volledig scherm
De twee appartementencomplexen aan de Bisschopsweg zijn gereed. © AD

Wonen waar vroeger het Sportfondsenbad stond? De appartementencomplexen zijn klaar

De bouw van de twee appartementencomplexen op de locatie van het voormalige Sportfondsenbad aan de Bisschopsweg in Amersfoort is gereed. Omnia Wonen verwacht medio september de eerste sleutels aan nieuwe huurders te overhandigen. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. René (68) is de man achter het eerste Amersfoortse zonneveld: 'Mensen snappen niet wat ons boven het hoofd hangt'
  PREMIUM

  René (68) is de man achter het eerste Amersfoort­se zonneveld: 'Mensen snappen niet wat ons boven het hoofd hangt'

  Hij werd getroffen door drie hersenbloedingen en zes tia’s, maar werkt er op 68-jarige leeftijd geen dag minder om. Ras-ondernemer René van der Borch tot Verwolde heeft namelijk een missie: Nederland vol leggen met zonnepanelen, en dan te beginnen in ‘zijn’ Amersfoort. ,,Ik heb het idee dat nog steeds veel mensen zich niet realiseren wat voor een drama ons anders boven het hoofd hangt.”