De Pol Nijkerk
Volledig scherm
De Pol Nijkerk © Beweging 3.0

Woon-zorgcentrum De Pol in Nijkerk opent speciale afdeling voor coronapatiënten

Beweging 3.0 heeft in woon-zorgcentrum De Pol in Nijkerk per direct een speciale afdeling geopend voor de verpleging en verzorging van coronapatiënten. Op deze afdeling kunnen 34 patiënten terecht.

Beweging 3.0, dat activiteiten op het gebied van wonen, zorg en welzijn in de regio Eemland verzorgt, vangt op deze manier vanwege de coronacrisis de druk in de zorg op. Ziekenhuizen en wijkverpleging uit de regio Eemland kunnen de coronapatiënten naar deze afdeling in De Pol doorverwijzen.

Strikte isolatie

Coronapatiënten die herstellende zijn na een verblijf in een ziekenhuis, maar nog niet naar huis kunnen, kunnen de nodige zorg krijgen in woon-zorgcentrum De Pol. Dat geldt eveneens voor patiënten die niet in het ziekenhuis hoeven te worden verpleegd, maar ook niet thuis kunnen blijven.

De coronapatiënten worden op één afdeling in strikte isolatie verpleegd, een zogenoemde cohortisolatie. Ze komen via een speciale zijingang binnen, verblijven in een eenpersoonskamer en mogen de afdeling niet verlaten. Zij zijn afgezonderd van de andere bewoners.

Medewerkers die op deze cohortafdeling werken, mogen niet op andere afdelingen werken. Op dit moment worden 5 patiënten op de speciale afdeling verpleegd. Beweging 3.0 verwacht dat na komend weekeinde op deze afdeling 17 van de 34 plekken gevuld zijn.